Eventyr og fortellinger nr. 8: Kongssønnene som ble forbyttet

kr 220

Dette er 8. bok i serien «Eventyr og fortellinger «

Eventyret belyser på en humoristisk måte at det muligens er på tide å dra frem de gamle kvaliteter som rettskaffenhet, ærlighet og pålitelighet. Ord, som kjennemerker et menneske, støpt ut av det som på folkemunne kalles ”hel ved”.

Foruten eventyret om Kongssønnene inneholder boken eventyret Ungen.  Denne fortellingen handler om at en gjerning, som er påstått å være god, ikke nødvendigvis er god, dersom den rammer

Beskrivelse

I forordet skriver forfatteren:

’Til alle tider har mennesker fortalt hverandre historier og eventyr. Her i landet, begynte P. Chr. Asbjørnsen og senere også J. Moe, å samle de norske folkeeventyrene, tidlig på attenhundre-tallet. Folkeeventyrene er ikke bare fornøyelige å lese, men de formidler sannelig både klokskap og livsvisdom. Det er folket som taler i eventyrene, det er folkets røst gjennom generasjoner av nordmenn, vi hører.

Eventyrene forteller oss hvilke menneskelige kvaliteter vi vet å sette pris på; egenskaper som blant annet ærlighet, lojalitet, måtehold, klokskap, forstand, sannferdighet, rettferdighet, vilje”

Eventyret belyser på en humoristisk måte at det muligens er på tide å dra frem de gamle kvaliteter som rettskaffenhet, ærlighet og pålitelighet. Ord, som kjennemerker et menneske, støpt ut av det som på folkemunne kalles ”hel ved”

Foruten eventyret om Kongssønnene inneholder boken eventyret Ungen.  I forordet skriver foratteren:

’En gjerning som er påstått å være god, er ikke nødvendigvis godhet, selv om den er ment slik. Det kan vise seg at en god gjerning ender opp med å bli en dårlig gjerning, eller til og med blir til ondskap, fordi den rammer andre. Hvis konsekvensene av de såkalt gode gjerningene ikke er vel gjennomtenkte, kan de ende opp med å være til skade for andre, noe som viser seg å ende opp som ondskap”.

Boken  er illustrert av forfatteren med nydelige kulltegninger i sort/hvit.

Format 12 x 18 cm, 75 sider, innbundet i stiv perm.

Tilleggsinformasjon

Vekt 0,195 kg
Dimensjoner 12 × 18 × 1 cm
ISBN

978-82-92556-18-4

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Eventyr og fortellinger nr. 8: Kongssønnene som ble forbyttet”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *