Eventyr og fortellinger

Følgende eventyr / fortellinger skrevet av Kristin Irén Dijkman er tilgjengelig:

Kongssønnene som ble forbyttet

Dette er 8. bok i serien «Eventyr og fortellinger «

Eventyret belyser på en humoristisk måte at det muligens er på tide å dra frem de gamle kvaliteter som rettskaffenhet, ærlighet og pålitelighet. Ord, som kjennemerker et menneske, støpt ut av det som på folkemunne kalles ”hel ved”.

Foruten eventyret om Kongssønnene inneholder boken eventyret Ungen.  Denne fortellingen handler om at en gjerning, som er påstått å være god, ikke nødvendigvis er god, dersom den rammer andre.

Les mer her …

Den Sorte Rytteren

Den Sorte Rytteren er bok nr 7 i serien «Eventyr og fortellinger»
Foruten fortellingen om den sorte rytteren inneholder boken en samling dikt og bilder: «Den lille epilog».

Hovedfortellingen handler om barns behov for å bli sett og anerkjent, og konsekvensene av manglende følelsesmessig næring.

Les mer her …

Gjøkungen

Dijkmanske Forlag har gleden av å presentere en ny bok i serien ”Eventyr og Fortellinger” av forfatteren Kristin Irén Dijkman.

Siste skudd på stammen er ”Gjøkungen”.  Boken er den 6. i serien og inneholder fire poetiske fortellinger. Det er kun en av fortellingene som bærer tittelen ”Gjøkungen”, men alle fire har elementer av gjøkungen i seg.

Les mer her …

Den Hvite hesten

En eventyrfortelling i ord og bilder
for mennesker på leting etter sitt guddommelige barn.

Eventyret ”Den hvite Hesten” tar opp temaet om det å være seg bevisst sin egen verdi. Boken beskriver også hvordan vi gjennom barn- og ungdommen blir påført skyld- og skamfølelser som gjør oss ufrie i eget liv.
Dette er første bok i serien ‘Eventyr og Fortellinger’ av Kristin Irén Dijkman.
Les mer her ….

Den spisse nålen

Dette eventyret er nummer to i serien «Eventyr og Fortellinger» av Kristin Irén Dijkman
«Den spisse nålen» er et humoristisk eventyr med et alvorlig tema. Eventyret tar opp temaet manipulering. Manipulering handler om å ville ha full kontroll.
Det er ikke bare den som manipulerer som har et ansvar. De som gjør manipuleringen mulig, «muliggjørerne» bærer også sin del av ansvaret.
Manipulering og mobbing er to sider av samme sak.
Les mer her ….

Det kom ei jente gående

Eventyret «Det kom ei jente gående» er nummer tre i serien «Eventyr og Fortellinger» av Kristin Irén Dijkman.
Familiehemmeligheter finnes i de fleste familier. «Det du ikke vet, har du vondt av», sier psykiateren John Bradshaw.
Eventyret handler ikke bare om familiehemmeligheter men også om kjærlighetsløshet. I eventyret går begge deler i arv fra generasjon til generasjon fordi foreldregenerasjonene ikke tar et oppgjør med seg selv.
Les mer her …

Posen med perlene

Eventyret ”Posen med perlene” er den fjerde i serien ”Eventyr og fortellinger”.
Boken handler ikke bare om viktigheten av å kunne tilgi, men også om følgene av mangel på empati og kjærlighet i oppveksten.

Les mer her …


Den lille hvite alven

Temaet i eventyret om ”Den lille hvite Alven” handler om speiling. Hvordan et menneske oppfatter sitt egenverd, avhenger av hvordan det er blitt behandlet tidligere i livet.

Les mer her …